استاندار فارس با تاکید بر نیاز ویژه به توانمندی های عشایر گفت: از تعدادی از جوانان نخبه عشایر درخواست کردم که گروه جوانان عشایر را تشکیل دهند تا نسل بعدی عشایر تربیت شوند.
دومین جلسه شورای عشایری استان فارس در سالجاری با حضور ایمانیه استاندار فارس و جمعی از معاونین و مشاورین ، کریمی مدیرکل امور عشایر فارس و هیئت همراه و مدیران کل و معاونین ادارات کل استان برگزار شد.
این جلسه با دستور کار بررسی مصوبات اولین جلسه شورای عشایر استان، تعیین و تکلیف ایلراه غرب شیراز، موضوع تامین سوخت ناوگان آبرسانی سیار، تخصیص اعتبارات( تسهیلات) بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به حوزه عشایر استان برگزار شد.
کریمی طی گزارشی در این جلسه از وضعیت عشایر در استان و طرح آمایش سرزمینی کشور که شامل ۹بند اساسی در حوزه عشایر کشور میباشد گفت: یکی از اهداف اصلی طرح آمایش سرزمین، حوزه عشایر است همچنین از جمله اهداف عشایر در امسال برنامه پشتیبانی تولید با هدف حذف نابرابری و برقراری عدالت است بطوری که بایدعدالت مدنظر در تمامی حوزه های زندگی آنان نمود یابد.
وی در ادامه گفت کمبود سوخت ۴۶ تانکر آبرسان عشایری درحال خدمت این اداره کل که بنابر شرایط موجود و خشکسالی هم باید در مناطق قشلاقی و هم مناطق ییلاقی خدمات دهند اصلیترین مشکل ۲۷ هزار خانوار عشایر کوچنده استان است.
مدیرکل امور عشایر فارس به خشکسالیهای استان و به ایجاد تنوع در اشتغال پایدار، تنوع بخشی در تولیدات عشایر، علمیسازی و دانشبنیان کردن عشایر اشاره کرد و گفت: درحال حاضر باتوجه به رایزنی هایی که صورت گرفته برای نخستین بار توزیع الکترونیکی آرد میان خانواده های عشایری انجام شد و ۱۰۰ تن آرد از تیرماه سالجاری با دستور استاندار استان فارس به سهمیه آرد عشایری استان افزوده شده است، همچنین توزیع الکترونیکی علوفه برای نخستین بار در کشور با قیمت تعادلی در استان انجام شده است.
کریمی گفت: در شش ماهه امسال ۳۵۰ پکیج برق خورشیدی برای تامین روشنایی بین خانوادههای عشایر فاقد برق توزیع شده است.
او گفت: همچنین اجرای ۲۰ پروژه تامین آب پایدار با ۳۷ میلیارد تومان اعتبار و پوشش ۱۶۵۳ خانوار، جذب بیش از ۱۹ میلیارد تومان از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده، مرمت و نگهداری ۱۵۰۰ کیلومتر از راههای عبور و مرور عشایر پس از سیل مرداد با هزینه ۵ میلیارد تومان، ثبت ۱۰۵ درصدی تعهدات اشتغال امسال و ... از جمله عملکرد و فعالیت حوزه عشایر از جمله موفقیتهای حوزه عشایر در ۶ ماه اول امسال است.
در انتها کریمی به خواسته های این اداره کل منجمله گفت با توجه به کاهش 50 درصدي سهمیه سوخت ماهانه تانکرهاي آبرسانی، در امر آبرسانی سیار، اختلال ایجاد شده است، آبرسانی سیار ماهیتا یک اقدام در شرایط بحران است که به وظیفه روزانه اداره کل امور عشایر تبدیل شده است، طبق برآورد صورت گرفته در شرایط اسمی ظرفیت آبرسانی اداره کل امور عشایر 640 هزار مترمکعب در سال است که با افزایش ساعات کار تانکرها و رانندگان، سعی می شود آب آشامیدنی انسان و دام عشایر در حد امکان تامین شود، هزینه بهره برداري و نگهداري تانکرها طبق برآورد صورت گرفته در شهریور 1399 حدود 20 میلیون تومان در ماه است، نیاز است به منظور تداوم آبرسانی سیار تانکرها به هیچ وجه غیرفعال نشوند که تامین سوخت یکی از اقدامات است؛ که در این راستا با دستور استاندار تمهیداتی اندیشیده شد.
در ادامه ایمانیه در جلسه شورای عشایر استان با تاکید بر ارائه طرحهای نو و جدید برای عشایر گفت: باید نیاز عشایر در ابعاد مختلف علمی، اعتقادی، رفاهی و نشاط اجتماعی در نظر گرفته و بر مبنای آن تصمیمگیری شود.
او با تاکید بر نیازهای ویژه عشایر و توجه ویژه به آنها گفت: نمیشود از عشایر بخواهیم این نوع زندگی را ادامه دهند، اما لوازم آن تهیه نشود در همین راستا از تعدادی از جوانان نخبه عشایر درخواست کردم که گروه جوانان عشایر را تشکیل دهند تا نسل بعدی عشایر تربیت شوند.
استاندار فارس بر ورود و استفاده از شرکتهای دانشبنیان در امور عشایر تاکید کرد و گفت: تامین علوفه، کاهش مصرف و افزایش بهرهوری زندگی عشایر را با استفاده از دانشبنیانها میتوان انجام داد.
استاندار فارس، شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی استان را مکلف کرد تا براساس مسافتها، از طریق صدور باربرگها میزان سوخت تانکرهای آبرسان عشایر کوچنده را افزایش دهد.
در ادامه جلسه استاندار فارس شهرداری و معاونت عمرانی استانداری را مکلف کرد را هم مکلف کرد تا ساخت مسیر ۲ و نیم کیلومتری ایلراه غرب شیراز را برای عبور وگذر بهتر و آسانتر عشایر عملیاتی کنند.