سرشماری عشایر کوچنده در سالهای ۱۳۶۶، ۱۳۷۷ و ۱۳۸۷، توسط مرکز امار ایران و در شکل مراجعه به خانوار و به صورت میدانی انجام شد. در نتیجه سرشماری عشایر کوچنده سال ۱۳۸۷ تعداد خانوار قشلاقی استان فارس ۲۷۲۷۹ خانوار و جمعیتی بالغ بر ۱۴۷ هزارنفر برآورد و انتشار عمومی یافت.
مرحله بعدی سرشماری عشایر کوچنده که می بایست در سال ۱۳۹۷ انجام میشد، مرکز امار تصمیم گرفت به روش ثبتی مبنا انجام دهد.
(رئیس مرکز آمار ایران گفت: سرشماری ثبتی مبنا نوعی سرشماری است که در آن اطلاعات مربوط به واحدهای آماری (افراد یا واحدهای مسکونی) به جای مراجعه حضوری به آنها و انجام عملیات میدانی، بر اساس ثبتهای آماری حاصل میشود.)
از سال ۱۳۹۷ تا آخر ۱۳۹۹ اطلاعات ۳۱ هزار خانوار توسط ادارات امور عشایر شهرستانها و شرکتهای تعاونی عشایری جمع آوری و ثبت سامانه مدیریت اطلاعات آماری ثبتی مبنا سازمان امور عشایر ایران شد و مرکز امار ایران، پس از بررسی آماری و اتصال اطلاعات افراد ثبت شده در سامانه با 14 پایگاه اطلاعات هویتی افراد کشور مثل ثبت احوال، سرشماری نفوس و مسکن سال 1395، سرشماری عشایر کوچنده سال 1387 و ... نتایج اولیه سرشماری عشایر کوچنده را در سال ۱۴۰۰ منتشر نمود و براساس تعریف عشایر کوچنده مندرج در ماده ۱ ایین نامه ساماندهی عشایر مصوب هیات وزیران سال ۱۳۸۴، تنها هویت عشایری ۲۶۷۸۰ خانوار را در استان فارس تایید کرد.
با توجه به جاماندگی برخی از افراد از فرایند سرشماری به دلایل مختلف از جمله عدم اطلاع از این روش سرشماری، تا ۱۸ دی ۱۴۰۲ سامانه ثبت اطلاعات عشایر کوچنده همچنان در دسترس و باز بود و افراد جامانده ثبت شدند که اطلاعات ۴۰۵۰۱ خانوار عشایری استان فارس در سامانه مدیریت اطلاعات آماری، ثبت است.
با مطابقت آمار جمع آوری شده با ترازنامه شرکتهای تعاونی عشایری، اطلاعات حدود ۴۰۰۰ سهامدار شرکت های تعاونی عشایری استان هم شناسایی و کشف شد و به عنوان افراد جامانده به سازمان امور عشایر ایران اعلام شده اند که اگر سامانه امار باز شود امکان ثبت اطلاعات این افراد وجود خواهد داشت.
در مجموع، اطلاعات ۴۵۴۲۳ خانوار عشایری استان فارس در ۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۳ با حدود ۷۰ درصد افزایش نسبت به سرشماری ۱۳۸۷، طی لوح فشرده به سازمان امور عشایر ایران ارسال شده است تا جهت احراز هویت عشایر کوچنده آنها تحویل مرکز امار ایران شده و تعیین تکلیف گردند.