دکتر کریمی مدیر کل امور عشایر استان فارس: عشایر وفاداری خود را به اسلام و انقلاب در همه عرصه ها ثابت کرده اند
جمعه 15 مهرماه در مراسمی، روز ملی عشایر و روستا در قالب جشنواره با حضور نعمت اللهی مدیرکل دفتر بهسازی و تولید سازمان امور عشایر کشور، استاندار فارس ، مدیرکل دادگستری، فرماندهی نیروی انتظامی استان فارس، رئیس پلیس آگاهی استان فارس، عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، علیزاده رئیس مجمع فراکسیون نمایندگان استان فارس، قادری نماینده شیراز و برخی نمایندگان استان درمجلس، مدیران کل استانداری فارس و مدیران کل و مدیران دستگاه های دولتی، و با حضور اقوام مختلف استان فارس، به میزبانی اداره کل امور عشایر فارس در مجتمع فرهنگی عشایری ییلاق در شیراز برگزار شد.
در راستای این جشنواره و قبل از آغاز آن جمعی از عشایر استان فارس از ایلات مختلف قشقایی، خمسه، لر و طوایف مستقل با حضور نعمت اللهی مدیرکل دفتر بهسازی و تولید سازمان عشایر ایران، حجت الاسلام و المسلمین قائمی نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی، مدیرکل امور عشایر فارس و تعدادی از پرسنل اداره کل استان در نماز عبادی سیاسی جمعه شرکت نمودند که در بیانات آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شیراز از نقش ارزنده عشایر در تولید و امنیت کشور تقدیر و تشکر بعمل آمد.
در این جشنواره با شکوه که روز جمعه 15 مهرماه با حضور جمعی از اقوام عشایر نیز حضور داشتند، مسائل، مشکلات و راهبردها مختلف در حوزه عشایر، توسط سخنرانان به بحث و بررسی گذاشته شد.
در این مراسم دکتر نعمت الهی مدیر کل دفتر بهسازی و تولید سازمان امور عشایر کشور نیز با اشاره به نقش عشایر در عرصه های مختلف کشور، اظهار داشت: وجود بیش از ۱۱هزار شهید عشایر و سردار سلیمانی شهید شاخص عشایر ،حاکی از ظرفیت های این جامعه بزرگ است.
او افزود: عشایر با ۲۵۲هزار خانوار که ۵۹درصد عرصه جغرافیایی کشور را تشکیل می دهند با ۲۸میلیون راس دام که ۲۵درصد گوشت قرمز کشور و ۴۰۰هزارتن شیر و ۳۵درصد صنایع دستی را تولید می کنند، نقش مولد گری خود را به خوبی ایفا کرده است.
نعمت الهی به خدمات دولت سیزدهم در راستای خدمت به عشایر نیز اشاره کرد و ادامه داد: در بودجه سال جاری اعتبارات عشایر افزایش یافته است.
او افزود: در بودجه امسال ۲هزار و ۱۵۹میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت ها و شاخص های جامعه عشایری در نظر گرفته شده است.
نعمت الهی همچنین اظهار داشت: تهیه طرح های ۹گانه، زنجیره گوشت قرمز و شیر، توسعه باغات، گیاهان دارویی، ساماندهی بازار دام و... از دیگر توجهات دولت و مجلس به جامعه عشایری است که باید محقق شود.
او خاطرنشان کرد: رشد ۸۹درصدی اعتبارات راهسازی، افزایش سهمیه آرد عشایر، توزیع ۱۱هزار پنل خورشیدی و... نیز در دستور کار قرار گرفته است. وی همچنین گفت: در استان فارس به عنوان پرجمعیت ترین استان عشایر کشور نیز بحث سرپناه های عشایری، پیش نویس آن تهیه شده که هماهنگی لازم نیز با سازمان های ذی ربط انجام داده ایم.
رشد ۸برابری آب رسانی، خرید حمایتی دام، رشد ۶۰درصدی زنجیره تولید، رشد ۵۰درصدی نهاده های دامی و... از جمله مواردی بود که نعمت الهی بدان اشاره کرد.
استاندار فارس در مراسم گرامیداشت روز عشایر با اشاره به اینکه انتقادهای مصلحانه، جامعه را میسازد و باعث رشد آن میشود، اظهار داشت: در نبرد بین حق و باطل، عشایرِ غیور همیشه در کنار حق بوده اند.
وی با بیان اینکه جامعه عشایری در سنوات مختلف شهدای زیاد و گرانقدری را تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرده اند، بی هویت کردن دینی و ملی، جوامع بزرگترین اجحاف درحق ملتها دانست و افزود: عشایر بزرگ در دو بُعد دینی و ملی از ریشه و اصالت خاصی برخوردار هستند؛ که همواره جان خود را برای دین، انقلاب و اسلام فدا میکنند و علاوه بر حفظ خود باعث حفظ اطرافیان نیز میشوند.
دکتر ایمانیه با اشاره به مقابله با نفوذ استعمارگران قبل از انقلاب، حضور چشمگیر در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس توسط عشایر دلیر گفت: عشایر، از دیرباز تا کنون همواره حافظ استقلال کشور بوده اند.
نماینده عالی دولت در فارس با اشاره به تشکیل شورای عالی عشایر در استان و برگزاری جلسات منظم به صورت ماهیانه جهت بررسی مشکلات این عزیزان، گفت: برخی از مشکلات در حوزه استان حل نمیشود؛ لذا باید در تدوین بودجه 1402، ردیف نشاندار و مشخصی جهت حل مشکلات ایشان خصوصا در حوزههای آب، راه، تامین نهاده ها، سلامت و آموزش دیده شود.
استاندار فارس، روحیه خاص عشایر را از ویژگیهای منحصر به فرد ایشان دانست و افزود: با توجه به پیشرفتهای گوناگون دنیا، میبایست آموزشهای کلاسیک و معمولی، اعتقادی، سیاسی، اجتماعی و علوم نوین برای عشایر در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به بازدید از یک مجتمع دامداری و ایجاد ارزش افزوده و بهره وری بالا در آن مجتمع، گفت: مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان که از پتانسیل بالایی برخوردار است؛ به میدان بیاید و کمک کند تا نوع نژاد دامهایی که در اختیار عشایر است، با توجه به خشکسالی و کم آبی، سازگاری بهتری داشته و مقاوم باشد.
ایمانیه با بیان اینکه فارغالتحصیلان جامعه عشایری دارای ظرفیتهای بسیار خوب و بالایی هستند که میبایست در مدیریت استان از آن بهره برد، افزود: حدود 12 تن از مدیران کل استان از جامعه غیور و با ایمان عشایر هستند.
وی گفت: تشکیل مجمع خیرین عشایر علاوه بر کمک به جامعه عشایری استان، برکات متعددی برای تمام مردم خواهد داشت.
عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه مشکلات و کاستی های جامعه عشایر احصا شده است، افزود: برای انتقال آب عشایر، استمهال وام، مدرسه و... بودجه خوبی گذاشته شده است تا برای ایشان انگیزه ایجاد شود.
او افزود: پیشنهاد بنده ایجاد یک شورای راهبردی در فارس برای عشایر است تا آنجا که نیاز به اصلاح قانون، استفساریه، به روز کردن قوانین و ... وجود دارد، اقدام کنیم.
عسکری همچنین به بحث خشکسالی اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم مجدانه پای کار است و ما نیز در کمیسیون راهکارها را ارائه داده ایم.
او با بیان اینکه بروکراسی های اداری را نیز به نوعی برداشته ایم، افزود: وزارت جهاد را مکلف کرده ایم که یک میلیون و پانصد راس دام عشایر را خریداری کند.
عسکری افزود: استان فارس بیشترین نهاده های دامی را دریافت کرده اما اگر در توزیع دچار مشکل هستیم، باید برای آن چاره اندیشید.
این نماینده مجلس در مورد صادرات دام عشایر نیز گفت: با دعوت از مسوولان در مرزهای جنوب و جنوب غرب کشور 5نقطه را برای صادرات دام تعیین کردیم و این مساله برای ما مهم است که موضوع را با رئیس جمهور و حتی دفتر رهبری مطرح کردیم.
او ادامه داد: در خصوص تعیین تکلیف مراتع و چراگاهها، به دولت اعلام کردیم همه اراضی کشور سند دار شود تا پس از انجام این مهم، به یک تصمیم درست و منطقی برسیم.
عسکری با بیان اینکه دولت سیزدهم ماهیانه هزینه بسیاری برای پرداخت بدهی دولت قبل پرداخت کرده است، همچنین گفت: در بحث آنتن دهی و آب و برق عشایر نیز دستگاههای متولی را سرخط کردیم تا در سریع ترین زمان ممکن مشکل را حل کنند.
ایشان در مورد مشکلات مطرح شده در استان فارس نیز گفت: برگزاری جلسات ماهیانه در استان را مد نظر داریم تا مشکلات را جمع بندی و در راستای حل آن اقدام کنیم.
عسکری همچنین با تاکید بر دانش بنیان کردن بخش کشاورزی نیز گفت: به زودی از دستاوردهای این حوزه رونمایی خواهیم کرد و اتفاقات بسیار خوبی را شاهد خواهیم بود.
او در مورد بیمه محصولات کشاورزی نیز گفت: قرار شده بیمه عشایر را به صورت خاص ببینند تا عشایر با انگیزه و اعتماد بیشتری به تولید ادامه داد.
کریمی مدیر کل امور عشایر فارس ضمن تبریک روز ملی عشایر و روستا و خوش آمد گویی به میهمانان حاضر، اظهار داشت: هر سیاه چادر جامعه عشایر از تمام مواهب طبیعی برای کارآفرینی و تولید استفاده می کند اما در بهره دمندی از امکانات، جامعه عشایری در مقایسه با جامعه شهری و روستایی از امکانات کمتری برخوردار هستند.
او با اشاره به نقش عشایر در ایجاد امنیت پایدار نیز گفت: عشایر در طول تاریخ کشور، میهن دوستی و ولایت پذیری خود را نشان داده اند و دوشادوش سایر اقشار از مرزهای وطن دفاع جانانه کرده و شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب کرده اند.
کریمی خاطرنشان کرد: جامعه عشایر امروز دچار سختی ها و کاستی هایی است که حل مشکلات آنها نیازمند توجه و همدلی همه مسوولان است.
مدیر کل امور عشایر استان فارس ادامه داد: در بحث راه، اتراق گاهها، خشک سالی هاو... عرصه بر عشایر واقعا تنگ شده است که از مسئولین استانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتظار داریم به کمک عشایر بیایند.
کریمی همچنین گفت: امروز تداخل مرتع عشایر و روستا نیز یک چالش بزرگ برای عشایر است که امیدواریم حق عشایر در این موضوع نادیده گرفته نشود.
در بین برگزاری مراسم نیز از فرماندهی نیروی انتظامی استان فارس و هیئت همراه به مناسبت تلاش در راستای حفظ امنیت، جان، مال و ناموس مردم غیور و ولایتمدار استان فارس تجلیل گردید و در انتها با حضور تمامی مدعوین و حاضرین در جشنواره از غرفه ها و سیاه چادر های عشایری و نمایشگاه توانمندی های عشایر استان در زمینه صنایع دستی و محصولات تولیدی که بصورت زنده در حال اجرا بود بازدید بعمل آمد.